Vrouw & Hormonen voor professionals

Datum: 02-09-2017
Plekken vrij: 12

De 3-daagse basiscursus \\\'hormonale veranderingen bij de vrouw\\\', is bedoeld voor zorgverleners die zich willen verdiepen in het effect van het hormonale systeem op de gezondheid van vrouwen.
Hormonale klachten en voedingssuplementen

Datum: 30-11-2017
Plekken vrij: 19

Deze cursus is speciaal bedoeld voor de professionele zorgverlener die zich bezighoudt met de gezondheid en het welzijn van vrouwen en overweegt om met de Care for Women producten te gaan werken.
Angst en depressie bij hormonale veranderingen

Datum: 13-10-2017
Plekken vrij: 19

Lichamelijke en psychische klachten gaan vaak samen, zeker als het gaat om de problematiek van hormonale veranderingen zoals PMS of de overgang. Depressieve gevoelens en angst zijn veel voorkomende psychische klachten bij vrouwen die zich met lichamelijke klachten bij zorgverleners melden.
Trager Mentastics: voor vrouwen in balans

Datum: 26-10-2017
Plekken vrij: 19

Hoe ontlaad je het vrouwenlichaam van spanning in de hectische tijd waarin we nu leven? Tijdens deze cursus leert u hoe u uw cliënte met een snelle en krachtige benadering kan laten ontspannen door middel van verschillende oefeningen.
Informatieochtend opleiding Care for Women specialiste

Datum: 25-08-2017
Plekken vrij: 8

Deze informatieochtend is speciaal bedoeld voor zorgverleners die interesse hebben in de beroepsopleiding tot Care for Women specialist of de opleiding willen gaan doen of hier meer informatie over willen.
Informatieochtend opleiding Care for Women specialiste

Datum: 10-10-2017
Plekken vrij: 17

Deze informatieochtend is speciaal bedoeld voor zorgverleners die interesse hebben in de beroepsopleiding tot Care for Women specialist of de opleiding willen gaan doen of hier meer informatie over willen.
Informatieochtend opleiding Care for Women specialiste

Datum: 05-12-2017
Plekken vrij: 19

Deze informatieochtend is speciaal bedoeld voor zorgverleners die interesse hebben in de beroepsopleiding tot Care for Women specialist of de opleiding willen gaan doen of hier meer informatie over willen.
Vrouw en haar seksualiteit

Datum: 30-09-2017
Plekken vrij: 20

\"Alles wat je als hulpverlener zoal kan tegenkomen bij je cliënt op gebied van intimiteit- en seksualiteitsproblemen\" Wat zeg je en wat doe je, als iemand bij jou als hulpverlener aanklopt met intimiteit- en seksualiteitsproblemen? Naast de communicatieve vaardigheden die je nodig hebt om deze gevoelige onderwerpen te bespreken, zal je in elk geval voldoende moeten weten over seksualiteit, hoe mensen dat (kunnen) beleven en ook wat daar allemaal in mis kan gaan. In deze scholing leer je om op een professionele wijze deze \"gevoelige\" onderwerpen bespreekbaar te maken en hoe je de cliënt hulp kunt bieden bij problemen met intimiteit en seksualiteit. Tevens hoe je met je persoonlijke schroom en gene kunt omgaan. Je krijgt bruikbare en praktische handvatten en oefeningen die direct bruikbaar zijn bij alle gesprekken die te maken hebben met dit onderwerp. We zien de laatste tijd een verschuiving op dit gebied van de reguliere hulp naar de complementair hulpverlener. Naast hulp van de seksuoloog is er steeds meer een taak weggelegd voor hulpverlener die zich o.a. bezighouden met de gezondheid van vrouwen. Problematiek die bijvoorbeeld ontstaat na een zwangerschap en bevalling, waardoor lichamelijke veranderingen zijn weerslag kunnen hebben op de beleving van seksualiteit. Of hoe gaat de vrouw om met alle hormonale veranderingen en de invloed die dit heeft op haar seksualiteit tijdens de overgang? Een vrouw heeft immers haar hele leven te maken met hormoonveranderingen, met ongemakken tot gevolg. Literatuur waarmee gewerkt wordt is: \"Hulpverlening bij intimiteit- en seksualiteitsproblemen\" Jolanda van der Meijden, & Markus van Alphen ISBN: 9789058758507 Uitgeverij Boom Amsterdam Op de bijbehorende website vindt je een diversiteit aan aanvullend materiaal en zeer bruikbare studie ondersteuning.
Vrouw & Hormonen voor voedingsprofessionals

Datum: 03-11-2017
Plekken vrij: 14

Wilt u zich verder specialiseren in de gezondheid van vrouwen? Dan biedt scholing Vrouw & Hormonen de kennis die u nodig heeft! Hormonale veranderingen zoals de (vervroegde) overgang, menstruatieproblemen en zwangerschapsvragen komen uitgebreid aan bod. Tijdens deze scholing ligt de nadruk niet alleen op de invloed die het vrouwelijk hormoonstelsel kan hebben op het ontstaan van klachten, maar ook op de gezondheidsrisico’s die verschillende hormonale levensfasen met zich kan meebrengen.
Vrouw & Hormonen voor professionals

Datum: 02-09-2017
Plekken vrij: 19

De 3-daagse basiscursus \\\'hormonale veranderingen bij de vrouw\\\', is bedoeld voor zorgverleners die zich willen verdiepen in het effect van het hormonale systeem op de gezondheid van vrouwen.
Hoe optimaliseer je het lichaam van een zwangere vrouw

Datum: 08-11-2017
Plekken vrij: 18

De zwangerschap heeft een enorme impact op het lichaam van een vrouw. De grote hormonale veranderingen, maar ook de belasting van het lijf tijdens de zwangerschap, zorgt helaas vaak voor grote problemen na de zwangerschap. Postnatale depressies, bekkenproblematiek of verzakkingen komen regelmatig voor. Helaas blijkt tijdens de zwangerschap vaak de focus van vrouw, verloskundige en anderen te liggen op de ontwikkeling van de baby. En dat is jammer. Want ook de vrouw zet na de zwangerschap haar leven voort en dient op een gezonde wijze verder te kunnen met haar lijf. Dr. Saira Moeniralam heeft zich onder andere gespecialiseerd in het optimaliseren van het vrouwelijk lichaam. Hierbij alle relevante aspecten zoals voeding, beweging, verzorging van het lichaam en eventuele ondersteuning met medicatie of supplementen meegenomen. Tijdens deze cursusdag richt zij zich specifiek op de veranderingen van het vrouwenlijf en wat u als zorgverlener kunt doen tijdens de zwangerschap en direct na de zwangerschap om het lichaam van de vrouw te optimaliseren.
Stress de baas met EFT

Datum: 25-10-2017
Plekken vrij: 13

Loslaten. Veel vrouwen hebben hier moeite mee. En dat is ook logisch. Als vrouw proberen we vele ballen in de lucht te houden. “Managen’ we het gezin, de sociale agenda en combineren we dat met mantelzorg of werk. We voelen ons overal verantwoordelijk voor, totdat de ballen uit de lucht vallen of we zo gespannen zijn, dat we niet meer functioneren. EFT staat voor Emotionally Freedom Technique. Het uitgangspunt van deze techniek is dat alle blokkerende emoties ergens veroorzaakt zijn door ervaringen en deze zich heel fysiek laten ervaren. Het is een techniek, waarbij met behulp van het aantikken van de uiteinden van de 12 “meridianen” opgebouwde stress vermindert kan worden. De gedachte hierachter is dat negatieve emoties een verstoring in het energiesysteem veroorzaken en omgekeerd, wat weer resulteert in lichamelijke klachten. EFT richt zich op het opheffen van deze energieverstoringen en helpt zo uw cliënte negatieve emoties los te laten en daarmee ook een aantal lichamelijke klachten zoals pijn, krampen, moeheid etc. Deze cursusdag focust zich op het toepassen van deze techniek bij stress en leren loslaten. Dr. Saira Moeniralam heeft in haar praktijk ruime ervaring met het toepassen van EFT bij vrouwen met klachten door spanningen.
Schildklier en de invloed op hormonen

Datum: 21-09-2017
Plekken vrij: 11

De schildklier is een klein orgaan met een grote en belangrijke invloed op ons lichaam. Schildklierklachten zijn niet altijd specifiek en daardoor moeilijk te herkennen. Vooral bij vrouwen komen schildklierafwijkingen vaker voor dan gedacht. Tijdens deze cursusdag leert u meer over de functie van de schildklier, de klachten en het diagnosticeren.
Zwangerwens; hoe beïnvloed je een zwangerwens positief?

Datum: 31-10-2017
Plekken vrij: 16

Wilt u als professional weten hoe een cliënte haar zwangerschapswens positief kan beïnvloeden? Tijdens deze cursus leert u hoe u uw cliënte kan helpen om sneller zwanger te worden en hierdoor een eventueel medisch traject te voorkomen.
Poly Cysteus Overium Syndroom, PCOS.

Datum: 23-11-2017
Plekken vrij: 19

Het Poly Cysteus Ovarium Syndroom (PCOS). Een mysterie op zich. Dit is een syndroom waarbij er meerdere vochtblaasje in de eierstokken ontwikkelen. Dit kan de vruchtbaarheid aantasten omdat er hierdoor een onregelmatige cyclus ontstaat. Ook kunnen acne, overbeharing en overgewicht tot de symptomen horen. De huisarts adviseert dan vaak orale anticonceptie, maar veel vrouwen willen dit niet. Wat kun je als professional doen op gebied van voeding, leefstijl en natuurlijke supplementen om PCOS klachten aan te pakken?
Samenspel tussen vrouwelijke hormonen en neurotransmitters

Datum: 14-09-2017
Plekken vrij: 15

Deze cursus is bedoeld voor de Care for Women consulenten en overige therapeuten die in hun werk te maken hebben met hormonale vraagstukken en daaraan gerelateerde fysieke en mentale klachten. In deze cursus komt het nauwe samenspel van (vrouwelijke) hormonen en neurotransmitters aan bod. Hoe beinvloeden deze elkaar en welke gevolgen heeft dit in het bijzonder. Hoe kan je een tekort aan neurotransmitters globaal bepalen en wat kan je er aan doen m.b.v. voeding en supplementen?
Aanmelden foto

Aanmelden voor een opleiding of nascholing

N

Betaalbare scholingen en nascholingen

N

Uitwisseling van kennis met collega's

N

Ondersteuning in de praktijkuitvoering

N

Klantenwerving via Care for Women