Karin Stronk

Care for Women specialiste, verpleegkundige en al ruim 25 jaar docente.

Sinds een aantal jaren is Karin verbonden aan ons opleidingsinstituut als hoofddocente. Door haar jarenlange ervaring als Care for Women specialiste, is zij inmiddels nauw betrokken bij ons onderwijs. Zij is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met vrouwelijke hormonen en heeft zich tevens gespecialiseerd als Zuur-base coach en Oplossingsgericht therapeut. U zult merken dat haar kennis niet alleen gebaseerd is op ‘wetenschappelijke’ theorie, maar ook op de dagelijkse praktijk. Aan haar heeft u een uitstekende docente, die niet alleen de technieken beheerst om u goed les te kunnen geven, maar ook de vertaling kan maken naar de dagelijkse praktijk.

‘‘Elke vrouw verdient het om altijd de beste versie van zichzelf te zijn.’’

Jolanda van der Meijden

Counsellor, eigenaar psychologie praktijk, en ruim 15 jaar docente 

Na een aantal jaren in de commerciële zorgsector te hebben gewerkt, heb ik mijn hbo-diploma’s counselling/toegepaste psychologische hulpverlening en diverse medische en psychologische specialisaties behaald. Ruim vijftien jaar ben ik nu werkzaam in mijn drukke psychologiepraktijk, naast het geven van traumatherapie, realtietherapie help ik mensen met seksuologische problematiek, seksueel misbruik, trauma’s, problemen op hormonaal gebied, burn-out, zelfbeeld, (fysieke/mentale) pijn en gevolgen van stress. Naast gesprekstherapie geef ik EMDR traumatherapie, hartcoherentietraining.

 

“Het geeft me voldoening om mensen te helpen hun “passie” te professionaliseren!
“In de kern van je zijn, woont je passie”

 

 

 

Ursula Ossendrijver

Verpleegkundige en heeft ruim 25 jaar ervaring als PRI Therapeut, coach en trainer.

Ursula heeft al langere tijd ervaring in het begeleiden van individuen en groepen, zowel prive- als binnen organisaties. Bovendien heeft zij sinds 15 jaar ook een praktijk voor psychotherapie en werkt zij als docent verpleegkunde. “Ik vind mijn werk echt bijzonder. Het blijft een geschenk als ik zie dat mensen na (soms jaren) angstig of depressief zijn weer open gaan, bij hun kracht en levensvreugde komen. Ieder mens heeft recht op levensgeluk!”

“Opleidingen en workshops geven bij het Care for Women opleidingsinstituut, specifiek op het gebied van vrouwengezondheid, doe ik met oprecht enthousiasme!”.

Jaantje Thiadens

ACT trainer en therapeut, houdt van mensen en werkt vanuit haar eigen praktijk het Leerpunt.

Ze ziet graag de kwaliteit van leven groeien, door anderen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling, zodat ze in hun kracht gaan staan en uit het leven halen wat erin zit.

 ” Geef mij de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen en te accepteren wat ik niet kan veranderen. En geeft mij de wijsheid om het verschil tussen die twee te kennen.”

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) sluit hier prachtig op aan. Ze draagt deze therapievorm dan ook vol overtuiging uit, zowel in cursussen als in de therapeutische setting.

Dr. Saira Moeniralem

Regulier arts met als specialisme ouderengeneeskunde.

Een bevlogen spreekster. Veel gevraagd voor scholingen en lezingen. Naast haar opleiding tot reguliere arts heeft Saira meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van natuurlijke en integrale geneeswijzen waaronder onder andere antroposofische geneeskunde, Bach bloesemtherapie, ayurveda en TCM. Vanuit een internationale organisatie is zij werkzaam geweest over heel de wereld. Hieruit heeft zij een unieke visie ontwikkeld op het vlak van het oplossen van gezondheidsproblematieken.

Naast haar werk als arts ouderengeneeskunde is zij tevens gastdocente bij een aantal opleidingsinstituten en het Alka kenniscentrum.

Ir Vera van Randwijck

Voedingsdeskundige, orthomoleculair- en darmtherapeut en docent

Vera heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen en heeft in 2004 haar PABO diploma gehaald. Sinds 2013 geeft ze les over voeding en hormonen binnen het Care for Women opleidingscentrum.

“De combinatie van persoonlijk voedingsadvies en lesgeven aan professionals is voor mij een hele goede.”

“Ik hou ervan m’n kennis te delen en ook te leren van de studenten. Het is heerlijk om te horen dat een klant werkelijk is opgeknapt, na een voedingsinterventie of darmtherapie van mij. En het is na een dag lesgeven heel erg bevredigend om te horen dat mensen enthousiast zijn en nog meer willen weten.”

Elian Krekels

Trager Practitioner en docent Trager Mentastics Elian, is met haar achtergrond als ergotherapeut al 20 jaar werkzaam in haar praktijk Leefbewust.

Hierin werkt ze als natuurgeneeskundige therapeut met als specialisaties Energetische meditatie, Bowen- en Emmett therapie en Trager- Mentastics.

“Mijn passie ligt in het tot in finesse willen weten en ervaren wat de samenhang is tussen lichaam, ziel en geest. Zo heb ik ontdekt wat echt lichaamsbewustzijn is en dat daar het credo ‘less is more’ bij hoort. Er is maar heel weinig nodig om het lichaam in een natuurlijke beweging te brengen die altijd zal leiden tot verbetering en herstel.”

” De leraar in mij vindt het heerlijk om uit te leggen hoe dit werkt en mijn cursisten praktische handvatten aan te leren, om het geen geleerd is ook in de praktijk toe te passen”.

Jose- Buik-Evers

Care for Women Specialist, Orthomoleculair Therapeut, Verpleegkundige en docent.

Jose is in 1997 de opleiding tot verpleegkundige gestart en heeft na de opleiding gewerkt op de afdeling interne geneeskunde met als specialisatie oncologie. Sinds 2010 heeft ze haar eigen praktijk ‘Hormoonspecialist’ in Baarn. Haar stap om te kiezen voor de opleiding tot Care for Women specialiste was voor haar een logische.

Helder krijgen hoe het menselijk lichaam werkt en weten waar je zelf positieve invloed kan uitoefenen op processen in het lichaam trikkeren haar continu om de literatuur in te duiken. Dat maakt ook dat zij in 2014 naast haar praktijk de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut behaald heeft met als eindopdracht ‘PCOS’.

 

“Mijn prioriteit: persoonljke, deskundige aandacht geven en daar ruimschoots de tijd voor nemen.”

 

Haar prakische kennis heeft ze jarenlang ingezet als docent binnen het Care for Women opleidingscentrum en nog steeds is zij een veel gevraagd spreekster.

Rieneke Dijkinga

Orthomoleculair therapeut

Rineke Dijkinga is orthomoleculair therapeut en heeft een praktijk in het plaatsje Sellingen en zij is auteur van diverse boeken waaronder de succesvolle reeks boeken Weten van (H)eerlijk Eten en haar recent verschenen nieuwe boek: alles draait om je hormonen.

Na haar 6 jarige HBO opleiding voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie in Bloemendaal heeft zij de 2 jarige psycho-neuro-immunologie opleiding gevolgd. Rineke is een veelgevraagd en bevlogen gastspreekster in binnen en buitenland en zij neemt u graag mee naar de fascinerende wereld van de orthomoleculaire voedingsgeneeskunde.

Angelique Seerden

Raymedy therapeut

Angelique Seerden (51 jaar):
Sinds 10 jaar is Angelique werkzaam als coach en trainer. Zo’n 5 jaar geleden kreeg zij in haar praktijk steeds vaker mensen met angststoornissen. Het coachen hielp tijdelijk maar de echte oorzaak ging niet weg. Ze is toen op zoek gegaan en ontdekte de werking van neurotransmitters en welke gevolgen tekorten van deze stofjes kunnen hebben op de mens zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Inmiddels heeft ze heel veel mensen kunnen helpen met deze benaderingswijze. In haar huidige praktijk werkt zij samen met een Care for Women specialiste. daar waar de “standaard” hormoon aanpak niet afdoende werkt maken zij met goede resultaten voor hun cliënten de verdiepingsslag naar de neurotransmitters. Als trainer heeft Angelique diverse eigen trainingen ontwikkelt, onder andere korte praktische coachopleidingen en communicatietrainingen. Haar insteek  is het aanbieden van praktische tools afgewisseld met een beperkte hoeveelheid therapie. Leren door het zelf te ervaren!