Opleidingscentrum voor professionele zorg- en dienstverleners

Care for Women specialiste

Heeft u altijd al een eigen praktijk willen hebben en bent u geïnteresseerd in de gezondheid van vrouwen? Dan is de opleiding tot Care for Women specialiste wellicht iets voor u!

Vrouwen & hormonen voor voedingsprofessionals

Wilt u zich verder specialiseren in de gezondheid van vrouwen en bent u voedingsprofessional? Dan biedt de cursus ‘Vrouwen & hormonen voor voedingsprofessionals’ de kennis die u nodig heeft!

Vrouwen & hormonen voor professionals

Bent u geen voedingsprofessional, maar wel een zorgverlener die meer wilt weten over het effect van het hormonale systeem op de gezondheid van vrouwen? Dan is deze cursus misschien wel iets voor u!

Angst en depressie bij hormonale veranderingen

Pyschische klachten gaan vaak hand in hand met de problematiek van hormonale veranderingen. In veel gevallen gaat dit om gevoelens van angst of depressie. Tijdens deze cursus leert u hoe u hier als zorgprofessional mee om kunt gaan.

Happy hormonen door zuur-base in balans

Wist u dat verzuring vergaande gevolgen heeft voor de gezondheid en zorgt voor een ontregelde hormoon-balans? Tijdens deze cursus krijg u een beter inzicht in de verbanden tussen lichaamsverzuring, hormonale ontregeling(en) en de samenhang met tal van (chronische) ziektes.

Kennisdag Happy Hormonen deel 2: Versterk de vrouw

Op deze bijzondere kennisdag komen gastsprekers Henk Fransen en Lizelot de Stigter vertellen over happy hormonen, zuur-base in balans en het versterken van de vrouw. Deze kennisdag is een vervolg op de kennisdag ‘happy hormonen door zuur-base in balans’, maar kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden gevolgd.

 

Samenspel tussen vrouwelijke hormonen en neurotransmitters

Hoe beïnvloeden neurotransmitters en hormonen elkaar in het vrouwelijke lichaam? Welke invloed hebben deze op het gedrag, de emoties en het fysieke functioneren van de vrouw? Hoe kun je een tekort aan neurotransmitters globaal bepalen en kun je dit beïnvloeden door bijvoorbeeld voeding en supplementen.
Dit en meer leert u in de cursus ‘Samenspel tussen vrouwelijke hormonen en neurotransmitters’.

Het welzijn van de vrouw; communicatie & emotie

Wilt u weten hoe u als zorgverlener, gespecialiseerd in ‘vrouwenzaken’, om kunt gaan met emoties van uw cliënte? En wilt u zich verder scholen in de communicatie met uw cliënten? Dan zult u blij zijn met deze specifieke nascholing op het gebied van vrouwengezondheid.

 

Praktisch aan de slag met ACT (Acceptance and Commitment Therapy) voor vrouwen

Wilt u weten wat de techniek is waarmee u vrouwen kunt helpen die zijn vastgelopen in ‘oude’ patronen? Dan is deze cursus iets voor u! Praktische handvatten om aan de slag te gaan met Acceptance and Commitment Therapy.

Vrouwen in balans met Trager Mentastics

Hoe ontlaad je het vrouwenlichaam van spanning in de hectische tijd waar we nu in leven? Tijdens deze cursus leert u hoe u uw cliënte met een snelle en krachtige benadering  kan laten ontspannen door middel van verschillende oefeningen.

Zwangerschapswens; hoe beïnvloed je een zwangerschap positief?

Wilt u als professional weten hoe een cliënte haar zwangerschapswens positief kan beinvloeden? Tijdens deze cursus leert u hoe u uw cliënte kan helpen om sneller zwanger te worden en hierdoor een eventueel medisch traject te voorkomen.

De schildklier & vrouwelijke hormonen

De schildklier is een klein orgaan met een grote en belangrijke invloed op ons lichaam. Schildklierklachten zijn niet altijd specifiek en daardoor moeilijk te herkennen. Vooral bij vrouwen komen schildklierafwijkingen vaker voor dan gedacht. Tijdens deze cursusdag leert u meer over de functie van de schildklier, de klachten en het diagnosticeren.

Hoe optimaliseer je het lichaam van een vrouw tijdens en na de zwangerschap

Een zwangerschap verandert het lichaam van een vrouw, vaak ook nog nadat het kindje er is. Als zorgverlener kunt u verschillende dingen doen om het lichaam van vrouwen tijdens en na de zwangerschap, weer zo snel en goed mogelijk te laten herstellen. Bent u benieuwd wat? Dan is deze cursus iets voor u!

 

Het lijf van uw 50+ cliënte optimaliseren, wat kunt u doen?

De gezondheidsrisico’s worden na de overgang veel groter. Wat kunt u tijdens en na de overgang als zorgverlener doen om het lichaam van de vrouw weer zo snel en goed mogelijk te laten herstellen? Tijdens deze cursus leert u wat u als zorgverlener kunt doen, zodat de kans op gezond ouder worden toeneemt.

 

Stress de baas met EFT

Tijdens deze cursus leert u alles over de EFT (Emotionally Freedom Technique). Dit is een techniek waarbij met behulp van het aantikken van de uiteinden van de 12 ‘meridanen’, opgebouwde stress vermindert kan worden. Wilt u weten hoe dit werkt en hoe u dit in combinatie met andere therapieeën kunt toepassen? Dan is deze cursus iets voor u!

 

De vrouw en haar seksualiteit

Wat zeg en wat doe je, als iemand bij jou als hulpverlener aanklopt met intimiteit- en seksualiteitsproblemen? In deze scholing leer je om op een professionele wijze deze “gevoelige” onderwerpen bespreekbaar te maken en hoe je de cliënt hulp kunt bieden bij problemen met intimiteit en seksualiteit. Je krijgt praktische handvatten en oefeningen die direct bruikbaar zijn bij de gesprekken die te maken hebben met dit onderwerp.

 

PCOS

Ben jij een zorgverlener gespecialiseerd in vrouwenzorg? En wil je weten wat je kunt doen als een cliënte in je praktijk komt en vertelt dat ze PCOS heeft? Dan is deze cursus iets voor jou. PCOS betekent letterlijk: meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium). Niet menstrueren, verminderde vruchtbaarheid en teveel mannelijke hormonen zijn een aantal van de symptomen bij dit syndroom. Maar wat is de oorzaak? En is er echt niets aan te doen, zoals de reguliere geneeskunde zegt? Deze vragen en meer zullen aan bod komen tijdens de cursus.