Opleidingscentrum voor professionele zorg- en dienstverleners

 

Care for Women specialiste

Heeft u altijd al een eigen praktijk willen hebben en bent u geïnteresseerd in de gezondheid van vrouwen? Dan is de opleiding tot Care for Women specialiste wellicht iets voor u!

Vrouwen & hormonen voor professionals

Bent u een zorgverlener die meer wilt weten over het effect van het hormonale systeem op de gezondheid van vrouwen? Dan is deze cursus misschien wel iets voor u!

De schildklier & vrouwelijke hormonen

De schildklier is een klein orgaan met een grote en belangrijke invloed op ons lichaam. Schildklierklachten zijn niet altijd specifiek en daardoor moeilijk te herkennen. Vooral bij vrouwen komen schildklierafwijkingen vaker voor dan gedacht. Tijdens deze cursusdag leert u meer over de functie van de schildklier, de klachten en het diagnosticeren.

Verdiepingsdag met kruiden en vitaminen/mineralen

Deze cursus is speciaal bedoeld voor de professionele zorgverlener die graag wil gaan werken met vitaminen, mineralen en kruiden bij de behandeling van hormonale klachten.

PCOS

Ben jij een zorgverlener gespecialiseerd in vrouwenzorg? En wil je weten wat je kunt doen als een cliënte in je praktijk komt en vertelt dat ze PCOS heeft? Dan is deze cursus iets voor jou. PCOS betekent letterlijk: meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium). Niet menstrueren, verminderde vruchtbaarheid en teveel mannelijke hormonen zijn een aantal van de symptomen bij dit syndroom. Maar wat is de oorzaak? En is er echt niets aan te doen, zoals de reguliere geneeskunde zegt? Deze vragen en meer zullen aan bod komen tijdens de cursus.