Opleiding Care for Women specialiste

Omschrijving

De zwangerschap heeft een enorme impact op het lichaam van een vrouw. De grote hormonale veranderingen, maar ook de belasting van het lijf tijdens de zwangerschap, zorgt helaas vaak voor grote problemen na de zwangerschap. Postnatale depressies, bekkenproblematiek of verzakkingen komen regelmatig voor.

Helaas blijkt tijdens de zwangerschap vaak de focus van vrouw, verloskundige en anderen te liggen op de ontwikkeling van de baby. En dat is jammer. Want ook de vrouw zet na de zwangerschap haar leven voort en dient op een gezonde wijze verder te kunnen met haar lijf.

Dr. Saira Moeniralam heeft zich onder andere gespecialiseerd in het optimaliseren van het vrouwelijk lichaam. Hierbij alle relevante aspecten zoals voeding, beweging, verzorging van het lichaam en eventuele ondersteuning met medicatie of supplementen meegenomen.

Tijdens deze cursusdag richt zij zich specifiek op de veranderingen van het vrouwenlijf en wat u als zorgverlener kunt doen tijdens de zwangerschap en direct na de zwangerschap om het lichaam van de vrouw te optimaliseren.

Lesprogramma

Tijdens de cursus leert u:

  • Welke processen de basis vormen van de normale zwangerschap en welke impact dat heeft op de vrouw die moeder wordt.
  • Welke veel voorkomende stoornissen er kunnen optreden en hoe deze mogelijk te voorkomen  of eventueel te verhelpen zijn
  • Hoe een goede leefstijl kan bijdragen aan het voorbereiden van het lichaam op een gezonde zwangerschap en de periode erna
  • Om dit op een heldere manier uit te leggen aan uw cliënten
  • Ongeregeldheden op tijd te herkennen en professionele hulp in te roepen

Docent

Dr. Saïra Moeniralem
Regulier arts met specialisme ouderengeneeskunde, 20 jaar ervaring op het gebied van natuurlijke en integrale geneeswijze

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedere zorg- en dienstverlener die te maken heeft met vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of zich in de periode na de zwangerschap bevinden.

Data en locatie

Duur: 1 dag

Datum: voor deze cursus is momenteel geen inschrijving mogelijk

Locatie

Kosten

€ 130,- voor aangesloten leden. Vrijgesteld van BTW. Inclusief lunch.
€ 155,- voor niet aangesloten leden. Vrijgesteld van BTW. Inclusief lunch.

Er geldt een minimum aantal deelnemers van 10 deelnemers.

Aanmelden foto

Aanmelden voor een opleiding of nascholing

N

Betaalbare scholingen en nascholingen

N

Uitwisseling van kennis met collega's

N

Ondersteuning in de praktijkuitvoering

N

Klantenwerving via Care for Women