Opleiding Care for Women specialiste

Omschrijving

De 3-daagse basiscursus vrouw en hormonen is bedoeld voor zorgverleners die zich willen verdiepen in het effect van het hormonale systeem op de gezondheid van vrouwen.

Wilt u zich verder specialiseren in de gezondheid van vrouwen? Dan biedt de 3-daagse basiscursus vrouw en hormonen de kennis die u nodig heeft.

Hormonale veranderingen, zoals (de vervroegde) overgang, menstruatieproblemen en zwangerschapsvragen komen uitgebreid aan bod. Omdat deze scholing speciaal voor professionals is zal ook de rol van voeding en leefstijl, in de vorm van mee te geven adviezen aan uw cliënten, uitgebreid aan bod komen.

Tijdens deze scholing ligt de nadruk niet alleen op de vrouw en hormonen en de invloed die dit kan hebben op het ontstaan van klachten, maar ook op de gezondheidsrisico’s die verschillende hormonale levensfasen met zich meebrengen. De overgang blijkt ook een stijgend risico op hart- en vaatziekten, osteoporose en andere ziektebeelden te hebben.

Lesprogramma

Tijdens de 3-daagse basiscursus vrouw en hormonen worden onder andere de volgende onderwerpen belicht vanuit hormonaal perspectief:

  • Anatomie, fysiologie en de pathologie van het vrouwelijk lichaam.
  • Het hormonale stelsel.
  • Hormonen en menstruatiestoornissen.
  • Hormonen en zwangerschap.
  • Hormonen en de overgang.
  • Hormonen en het effect op ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, osteoporose en urineverlies.
  • De rol van de leefstijl (voeding, beweging, stress etc.) bij hormonale klachten.
  • Behandeling van hormonale klachten.
  • Casuïstiek bespreking.

Het is dus een brede basiscursus die u meeneemt in de verschillende facetten van het vrouwelijk hormoonstelsel. U krijgt praktische informatie, waarmee u op deskundige wijze de rol van het vrouwelijke hormoon kunt beoordelen en mee kunt nemen in de keuze van uw behandeling. Care for Women weet, door haar jarenlange ervaring als professionele gezondheidsorganisatie gespecialiseerd in vrouwen en hormonen, als geen ander welke informatie zinnig is voor u. Ook zijn wij op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Kortom, een praktische verdiepingscursus waar u lang veel plezier van heeft.

Studie-uren: lesdag 19,5 uur, verdeeld over 3 dagen, zelfstudie 6 uur.

Docent

Karin Stronk
Care for Women Specialiste en verpleegkundig docent

Doelgroep

Deze basiscursus is een absolute aanrader voor iedere professionele zorgverlener, die zich bezig houdt met de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Daarom is deze cursus voor zowel zorgverleners uit de reguliere geneeskunde als zorgverleners uit de complementaire- en alternatieve geneeskunde toegankelijk. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten, homeopaten, accupuncturisten, natuurgeneeskundigen en verloskundigen.

Data en locatie

De cursus bestaat uit 3 dagen en de cursusdagen zijn van 09.30 – 16.30 uur. De data voor de komende cursus zijn:
2020.

Zaterdag 28 maart
Zaterdag 18 april
Zaterdag 16 mei

Locatie:   Burgemeester de Beaufortweg 18, 3833 AG te  Leusden

Kosten

Accreditatie

Inmiddels is accreditatie verleend door:

Aanmelden foto

Aanmelden voor een opleiding of nascholing

N

Betaalbare scholingen en nascholingen

 

N

Uitwisseling van kennis met collega's

 

N

Ondersteuning in de praktijkuitvoering

 

N

Klantenwerving via Care for Women