Omschrijving

Heeft u altijd al een eigen praktijk willen hebben en bent u geïnteresseerd in de gezondheid van vrouwen? Dan is de opleiding tot Care for Women specialiste wellicht iets voor u!

Hormonale veranderingen, zoals tijdens de overgang, een zwangerschap of de menstruatie, kunnen leiden tot ernstige klachten. Klachten waar vaak nog een taboe op heerst en waarvan veel vrouwen het moeilijk vinden te bespreken. Toch weten steeds meer vrouwen hun weg te vinden naar een specialist, zoals de Care for Women specialiste. Een nieuw en zelfstandig beroep in de zorg, die inmiddels door de meeste zorgverzekeraars vergoed wordt.

De Care for Women specialiste is een betrokken professional die het leuk vindt vrouwen te helpen bij overgangsklachten, menstruatieproblemen, een zwangerschapswens of anticonceptievragen. Deze opleiding leert u niet alleen alle ins en outs van hormonale problematiek, maar helpt u ook  uw praktijk als zelfstandig ondernemer op te zetten. U staat er niet alleen voor!

LET OP: Voor deze opleiding kunt u zich alleen telefonisch inschrijven. Dus niet via het inschrijfformulier op deze website. U kunt bellen naar: 088-4420442. 

Lesprogramma

De opleiding bestaat uit twee delen: een inhoudelijk medisch deel en een deel gericht op het starten van een eigen praktijk. Een kleine greep uit de onderwerpen die u zoal tegen zult komen in het lesprogramma:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie van het vrouwelijk lichaam
 • Anticonceptie
 • Menstruatiestoornissen
 • Preconceptie: hoe wordt iemand gezond zwanger?
 • Zwangerschap
 • Overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen en gewrichtspijn.
 • De overgang en gezond ouder worden met onderwerpen als hart- en vaatziekten, osteoporose en borstkanker
 • Behandelmogelijkheden regulier en complementair
 • De rol van voeding op hormonale klachten
 • Ondernemersvaardigheden en het ondernemingsplan
 • Marketing- en mediatraining: hoe promoot ik mijn praktijk?
 • De praktische kant: hoe start ik mijn praktijk?

De opleiding wordt afgesloten met een examen en uw eigen ondernemingsplan. Kortom, een professionele opleiding met afwisselende elementen voor zorgverleners met een grote interesse in de gezondheid van vrouwen.

Docenten

Karin Stronk
Verpleegkundige docent en Care for Women Specialiste

Dr. Franciscus Strooband
Arts

Catherine van Heest
Initiatiefneemster Care for Women en vrouwelijke onderneemster van het jaar 2006

Doelgroep

De opleiding tot Care for Women specialiste is toegankelijk voor dienstverleners die in het bezit zijn van een BIG-registratie.

Tevens is de opleiding toegankelijk voor zorgverleners met een opleiding HBO Medische en psychosociale basiskennis, welke voldoet aan de Plato eindtermen en geaccrediteerd is door CPION of andere geregistreerde instituten. Cursisten die instromen vanuit de opleiding HBO Medische en psychosociale basiskennis, worden na het behalen van de Care for Women specialiste diploma door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Behalve als expliciet in de polis vermeld staat dat alleen de verpleegkundigen voor vergoeding in aanmerking komen.

Data

Hieronder vindt u de start- en de opleidingsdata

LET OP: Voor deze opleiding kunt u zich alleen telefonisch inschrijven. Dus niet via het inschrijfformulier op deze website. U kunt bellen naar: 088-4420442. 

September 2018 – onder voorbehoud

07 september 2018
08 september 2018
21 september 2018
22 september 2018

12 oktober 2018
13 oktober 2018

02 november 2018
03 november 2018
16 november 2018
17 november 2018
30 november 2018

01 december 2018

11 januari 2019
12 januari 2019

04 februari 2019
08 maart 2019

Accreditatie

Kosten

Bijzonderheden

Voor de Care for Women specialisten fungeert Care for Women niet alleen als partner, maar ook als koepelorganisatie. Aansluiting bij Care for Women betekent eigenlijk zelfstandigheid in teamverband. Hierdoor heeft u wél de vrijheid en verantwoordelijkheid van een eigen praktijk, maar is het veel gemakkelijker en goedkoper om de praktijk op te bouwen. U kunt dan een aantal zaken, denk aan het sluiten van contracten met zorgverzekeraars of aan de inkoop van praktijkmaterialen, gewoon uit handen geven.

Ook wordt u uitgenodigd voor de terugkom- en jaardagen, waar u uw vragen kunt stellen en in contact kunt komen met de andere Care for Women specialisten. Ook heeft u als Care for Women specialiste toegang tot het intranet, waarop niet alleen allerlei nieuws en handige bestanden te vinden zijn, maar ook een forum. Een makkelijke manier om contact te houden met de anderen uit het Care for Women netwerk! Het geeft u de mogelijkheid om samen met andere Care for Women specialisten bij u in de buurt dingen te organiseren. Dit kunnen bijvoorbeeld lezingen, scholingen of workshops zijn. Maar ook kan het effectief zijn om bijvoorbeeld als groepje uit een bepaalde regio afspraken te maken over de plaatselijke media.

Daarnaast helpt Care for Women u direct aan cliënten doordat zij actief marketing verricht en vrouwen op de hoogte stelt van uw praktijk. Met uw aansluiting bij Care for Women krijgt u dus allerlei mogelijkheden om te zorgen dat u een succesvolle praktijk kunt opzetten en ook nog eens toegang tot vergoeding van uw consulten door de zorgverzekeraars!

Informatiedagen

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van de opleiding tot Care for Women specialiste en het aansluiten bij de organisatie, nodigen wij u graag uit op één van onze informatieochtenden. Deze vinden in 2017/2018 plaats van 10.00 – 13.00 uur op onderstaande data.

Maandag       14 mei 2018

Dinsdag          26 juni 2018

U wordt om 10 uur verwacht op de volgende locatie:

Koningin Wilhelminalaan 1, 3818 HN Amersfoort

Kosten informatieochtend: gratis

Aanmelden: https://opleiding.careforwomen.nl/inschrijven/

Aanmelden foto

Aanmelden voor een opleiding of nascholing

N

Betaalbare scholingen en nascholingen

 
N

Uitwisseling van kennis met collega's

 
N

Ondersteuning in de praktijkuitvoering

N

Klantenwerving via Care for Women