Opleiding Care for Women specialiste

Omschrijving

Heeft u altijd al een eigen praktijk willen hebben en bent u geïnteresseerd in de gezondheid van vrouwen? Dan is de opleiding tot Care for Women specialiste wellicht iets voor u!

Hormonale veranderingen, zoals tijdens de overgang, een zwangerschap of de menstruatie, kunnen leiden tot ernstige klachten. Klachten waar vaak nog een taboe op heerst en waarvan veel vrouwen het moeilijk vinden te bespreken. Toch weten steeds meer vrouwen hun weg te vinden naar een specialist, zoals de Care for Women specialiste. Een nieuw en zelfstandig beroep in de zorg, die inmiddels door de meeste zorgverzekeraars vergoed wordt.

De Care for Women specialiste is een betrokken professional die het leuk vindt vrouwen te helpen bij overgangsklachten, menstruatieproblemen, een zwangerschapswens of anticonceptievragen. Deze opleiding leert u niet alleen alle ins en outs van hormonale problematiek, maar helpt u ook  uw praktijk als zelfstandig ondernemer op te zetten. U staat er niet alleen voor!

LET OP: Voor deze opleiding kunt u zich alleen telefonisch inschrijven. Dus niet via het inschrijfformulier op deze website. U kunt bellen naar: 088-4420442

Care for Women kent haar oorsprong vanuit de opleiding tot overgangsconsulente. Zij was de eerste in Nederland en introduceerde het beroep van overgangsconsulente. De titel overgangsconsulente is zelfs door Care for Women bedacht. Inmiddels zijn er andere opleidingsinstituten die deze opleiding ook hebben opgenomen in hun portfolio. Vaak worden deze scholingen geleid door oud Care for Women medewerkers.

Maar Care for Women heeft zich verder ontwikkeld en staat niet stil. Vandaar dat zij jaren geleden de verbreding heeft gezocht naar vrouwen en hormonen. Meer dan 20 jaar ervaring heeft immers geleerd dat veel hormonale problemen met elkaar samenhangen. Bredere kennis van het hormonale stelsel dan alleen de overgang blijkt uiteindelijk te resulteren in een betere kwaliteit van de zorgverlening.

Bovendien geeft het werk van Care for Women specialiste met deze verbreding veel meer afwisseling in het vak en meer kans op een levensvatbare praktijk.

Lesprogramma

De opleiding bestaat uit twee delen: een inhoudelijk medisch deel en een deel gericht op het starten van een eigen praktijk. Een kleine greep uit de onderwerpen die u zoal tegen zult komen in het lesprogramma:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie van het vrouwelijk lichaam
 • Anticonceptie
 • Menstruatiestoornissen
 • Preconceptie: hoe wordt iemand gezond zwanger?
 • Zwangerschap
 • Overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen en gewrichtspijn.
 • De overgang en gezond ouder worden met onderwerpen als hart- en vaatziekten, osteoporose en borstkanker
 • Behandelmogelijkheden regulier en complementair
 • De rol van voeding op hormonale klachten
 • Ondernemersvaardigheden en het ondernemingsplan
 • Marketing- en mediatraining: hoe promoot ik mijn praktijk?
 • De praktische kant: hoe start ik mijn praktijk?

De opleiding wordt afgesloten met een examen en uw eigen ondernemingsplan. Kortom, een professionele opleiding met afwisselende elementen voor zorgverleners met een grote interesse in de gezondheid van vrouwen.

Studie-uren: lesdagen 86 uur, verdeeld over 14 dagen, zelfstudie 8 a 10 uur per week

De opleiding en BIG registratie
Tot op heden erkent de BIG de uren die je werkt als Care for Women specialiste voor je herregistratie van de BIG. Dat betekent dat de uren als Care for Women specialiste meegeteld worden. Care for Women heeft hiervoor een document samengesteld welke je kunt gebruiken voor de herregistratie. 

Omdat Care for Women echter geen onderdeel is van de BIG kan zij niet garanderen dat dit in de toekomst ook zo blijft gelden.

Protocollair en practice based werken
Binnen Care for Women zijn veel zaken protocollair vastgelegd. Bovendien werk je als Care for Women specialiste met het programma EviCare. Een applicatie waarmee je practice based kunt werken en de effectiviteit van je behandeling kunt meten. Care for Women is hiermee uniek en de enige organisatie die op deze wijze kwalitatieve zorg kan bieden. Niet voor niets scoort de gehele organisatie een 8,6 in de klanttevredenheid.

Bovendien spaart dit programma je veel tijd in de administratie. Alles wordt op eenvoudige wijze vakkundig vastgelegd. Het programma is door de Care for Women specialisten zelf ontwikkeld, sluit daarmee naadloos aan bij jou als specialiste en is speciaal voor digibeten ontwikkeld. Het is zo eenvoudig en simpel in het gebruik dat het in staat is jou als ondernemer te ontzorgen en je vooral bezig te laten zijn met je werk als zorgverlener.

Inmiddels hebben meerdere andere beroepsorganisatie Care for Women verzocht dit systeem ook beschikbaar te stellen voor andere beroepsgroepen. Care for Women laat hiermee wederom zien innovatie, transparantie en vooruitgang hoog in het vaandel te hebben staan. 

Doelgroep

De opleiding tot Care for Women specialiste is toegankelijk voor dienstverleners die in het bezit zijn van een BIG-registratie.

Tevens is de opleiding toegankelijk voor zorgverleners met een opleiding HBO Medische en psychosociale basiskennis, welke voldoet aan de Plato eindtermen en geaccrediteerd is door CPION of andere geregistreerde instituten. Cursisten die instromen vanuit de opleiding HBO Medische en psychosociale basiskennis, worden na het behalen van de Care for Women specialiste diploma door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Behalve als expliciet in de polis vermeld staat dat alleen de verpleegkundigen voor vergoeding in aanmerking komen.

Data

Hieronder vindt u de start- en de opleidingsdata:

vrijdag 15 januari 2021
zaterdag 16 januari 2021

vrijdag 5 februari 2021
zaterdag 6 februari 2021

vrijdag 5 maart 2021
zaterdag 6 maart 2021

vrijdag 19 maart 2021
zaterdag 20 maart 2021

vrijdag 9 april 2021
zaterdag 10 april 2021

vrijdag 23 april 2021
zaterdag 24 april 2021

vrijdag 28 mei 2021
zaterdag 29 mei 2021

Examen: vrijdag 18 juni 2021
Herkansing: dinsdag 22 juni 2021

Diplomering: vrijdag 25 juni 2021

Terugkomdag: donderdag 16 september 2021

LET OP: Voor deze opleiding kunt u zich alleen telefonisch inschrijven. Dus niet via het inschrijfformulier op deze website. U kunt bellen naar: 088-4420442. 

 

 

Accreditatie

Kosten

 

Bijzonderheden

Voor de Care for Women specialisten fungeert Care for Women niet alleen als partner, maar ook als koepelorganisatie. Aansluiting bij Care for Women betekent eigenlijk zelfstandigheid in teamverband. Hierdoor heeft u wél de vrijheid en verantwoordelijkheid van een eigen praktijk, maar is het veel gemakkelijker en goedkoper om de praktijk op te bouwen. U kunt dan een aantal zaken, denk aan het sluiten van contracten met zorgverzekeraars of aan de inkoop van praktijkmaterialen, gewoon uit handen geven.

Ook wordt u uitgenodigd voor de terugkom- en jaardagen, waar u uw vragen kunt stellen en in contact kunt komen met de andere Care for Women specialisten. Ook heeft u als Care for Women specialiste toegang tot het intranet, waarop niet alleen allerlei nieuws en handige bestanden te vinden zijn, maar ook een forum. Een makkelijke manier om contact te houden met de anderen uit het Care for Women netwerk! Het geeft u de mogelijkheid om samen met andere Care for Women specialisten bij u in de buurt dingen te organiseren. Dit kunnen bijvoorbeeld lezingen, scholingen of workshops zijn. Maar ook kan het effectief zijn om bijvoorbeeld als groepje uit een bepaalde regio afspraken te maken over de plaatselijke media.

Daarnaast helpt Care for Women u direct aan cliënten doordat zij actief marketing verricht en vrouwen op de hoogte stelt van uw praktijk. Met uw aansluiting bij Care for Women krijgt u dus allerlei mogelijkheden om te zorgen dat u een succesvolle praktijk kunt opzetten en ook nog eens toegang tot vergoeding van uw consulten door de zorgverzekeraars!

Care for Women en zorgverzekeraars
De Care for Women specialiste wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Niet alleen voor de overgangsconsulten, maar ook voor andere hormonale problemen. Vrouwen kunnen altijd, ook als de Care for Women specialiste in een ziekenhuis werkt (zoals bijvoorbeeld in het Erasmus MC, Medisch Centrum Slangenbeek, Van Weel Bethesda Ziekenhuis of het Alexander Monro Ziekenhuis), zonder verwijzing van de huisarts terecht.

Informatiedagen

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van de opleiding tot Care for Women specialiste en het aansluiten bij de organisatie, nodigen wij u graag uit op één van onze informatieochtenden. Deze vinden in 2020 plaats van 10.00 – 13.00 uur op onderstaande data:

Dinsdag 8 september 2020

Donderdag 8 oktober 2020

Vrijdag 13 november 2020

Woensdag 9 december 2020

Donderdag 7 januari 2021

Vanwege corona-maatregelen vinden de informatie-ochtenden via Google Meet plaats.

Kosten informatieochtend: gratis

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door een mail met uw NAW-gegevens te sturen naar info@careforwomen.nl

Aanmelden foto

Aanmelden voor een opleiding of nascholing

N

Betaalbare scholingen en nascholingen

 

N

Uitwisseling van kennis met collega's

 

N

Ondersteuning in de praktijkuitvoering

 

N

Klantenwerving via Care for Women